Nadat vervolgens de grond is bemest en bewerkt, worden er met een machine plantgaten gemaakt en worden de schone planten er handmatig ingezet. Na het aangroeien begint de bladvorming en later in juni en juli gaan de astilbes bloeien. Om de groei van de ondergrondse delen te stimuleren worden de bloemen in een vroeg stadium verwijderd zodat deze geen energie van de plant wegtrekken. In de herfst gaat de plant nieuwe ‘neuzen’ aanleggen voor het volgende jaar en eind oktober/begin november gaat de Astilbeplant in winterrust. Indien de bovengrondse delen afgestorven zijn is de plant klaar om gerooid te worden. Dit gebeurt met een speciale rooimachine waarmee Kapteijns de planten uit de grond haalt. Door flink te schudden en te kloppen wordt zoveel mogelijk zand uit de planten gehaald, waarna de planten vervolgens worden opgevangen in kuubkisten en middels tractoren van het land worden gehaald. Door de planten daarna te spoelen wordt het resterende zand verwijderd en worden de neuzen goed zichtbaar zodat de verwerking makkelijker is. Vanaf dit moment worden de Astilbeplanten door Kapteijns verhandeld.

Gebruik
De planten worden door Kapteijns gesorteerd voor het doel waar ze voor bestemd zijn. Voor de potplantenteelt wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de maat 4+ (= 4 bloeineuzen of meer) terwijl voor de export 2/3 of 1/2 neuzen maatstaf is. Tot slot worden de planten door Kapteijns, afhankelijk van de wens van de afnemer en het tijdstip van afleveren, ingevroren bij minus 1,5°C, in de koelcel geplaatst of direct in een fust afgeleverd.
Een gedeelte van de planten blijft echter bij Kapteijns achter en wordt hergebruikt als plantmateriaal voor het nieuwe seizoen.

Meer informatie
Voor meer informatie over Astilbes verwijzen wij u graag door naar onze website www.astilbe.nl
Voor meer informatie over Plantenkwekerij Kapteijns, onze produkten, onze manier van produceren en onze concurrerende prijsstelling, kunt u ten allen tijde met ons contact opnemen. Wij staan u graag te woord!

Plantenkwekerij Kapteijns