Astilbeplanten
Plantenkwekerij Kapteijns teelt uitsluitend Astilbes voor de vermeerdering van het plantmateriaal. De eindproducten van Kapteijns worden door professionele afnemers weer verwerkt tot potplant of gebruikt voor de snijbloementeelt. Door de hoge kwaliteit van het plantmateriaal zijn de Astilbeplanten van Kapteijns ook zeer geschikt voor de export naar ziektekundig strenge landen als Amerika en Japan.

Kapteijns sorteert al haar Astilbeplanten voor het (eind)doel waar ze voor bestemd zijn. Voor de potplantteelt wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de maat 4 + (4 bloeineuzen of meer) en voor de export wordt veelal gebruik gemaakt van zogenaamde 2/3 of 1/2 neuzen. Afhankelijk van het tijdstip en de wens van de afnemer, worden de afleverbare planten ingevroren, tijdelijk in een koelcel geplaatst of in een fust direct vers afgeleverd.
Tenslotte blijft een deel van de planten op het bedrijf om als plantmateriaal voor het nieuwe seizoen te worden hergebruikt.


Kapteijns vermeerdert de Astilbe d.m.v. scheuren: met behulp van een mes worden de ondergrondse delen van de plant in stukken gesneden of gehakt. Deze stukken hebben zogenaamde ‘neuzen’ (knop waaruit een blad of bloem groeit).
Op de speciale website www.astilbe.nl leest u alles over de verschillende soorten Astilbes.
Voor elke Astilbeliefhebber, zakelijk of particulier, een bezoek meer dan waard.

Meer informatie?
Indien u meer gedetailleerde informatie wenst over onze produkten, produktiewijze of prijsstelling, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!